Schuif- en draaideuren

Als je regelmatig gaat winkelen, ben je deze deur al verschillende keren tegengekomen. Je staat voor een sensor en hupla, de deur draait  of schuift open.  

Schuifdeuren

De alom bekende schuifdeuren

Aangezien de meeste bedrijfseigenaren er niet op zitten te wachten om portier te spelen, werden deze deuren met open armen ontvangen. Natuurlijk kunnen ze ook in privésituaties gebruikt worden, maar dit komt minder vaak voor. Schuifdeuren betekenen geen verminderde veiligheid, je kan de sensor namelijk manueel uitschakelen. En ook met een sleutelschakelaar is dit mogelijk!

De alom bekende schuifdeuren

Ook dieren kunnen profiteren van de voordelen van schuifdeuren. Heb jij een eigen manege of privéstal en mogen de paarden overdag op de weide grazen? Check. Alleen moet je hen dan ’s avonds terug binnenhalen. Maar wacht eens, wat als dat niet meer moet? Wat als de paarden zelf naar binnen kunnen lopen doordat de deur openschuift als ze voor de sensor staan? Perfect mogelijk, we hebben dit reeds gerealiseerd.

store-front-signs-of-closing-2021-10-16-05-21-33-utc
waarom

Waarom investering in een draaideur?

Een draaideur maakt het leven wat gemakkelijker. Stel je voor dat je telkens zou moeten aanbellen wanneer je een winkel zou willen betreden. Je zou het snel beu zijn en veel minder winkels bezoeken. En dat willen de meeste bedrijven natuurlijk niet! En ja, ook voor jouw zaak kan een draaideur een meerwaarde bieden!

35506BF6-55C7-4B76-88AF-352B5A9EC27F_1_201_a
Voordelen

Troeven van een draaideur

Als je in een bedrijf werkt waar veel mensen langskomen, is het geen sinecure om een draaideur te installeren. Zorg ervoor dat jij niet de hele tijd portier moet spelen en dat de deur ofwel met een sensor opent, ofwel met een druk op de knop. En zeker in combinatie met een video- of parlofoon biedt dit type deur extra beveiliging.

Ook voor mindervaliden kan de draaideur het leven gemakkelijker maken. Want ook van je voordeur kan je een draaideur maken. Natuurlijk werkt het principe hier anders en zal de deur niet voor iedereen openen. Met een zender of een applicatie op je smartphone kan je de draaideur openen en naar binnen of buiten gaan.